Teslatapaaminen

Lauantaina oli suuri päivä: syksystä asti valmisteltu Tesla Club Finlandin Levin tapaaminen. Samalla kun klubilaiset tapasivat, oli järjestetty paikalle yrityksiä esittelemään asioita, jotka kiinnostivat meitä. Esitykset olivat oikeasti mielenkiintoisia – klubin tuntevat yhteistyökumppanit eivät tulleet myyntimielessä, vaan tiesivät, että pitää puhua tekniikasta ja antaa uutta tietoa tulevista suunnitelmista. Nokian Renkaat kertoi kehittäneensä Teslan kanssa Model 3:een kaikkiin malleihin sopivat talvi- sekä kesärenkaat. Fortum kertoi verkostostaan Euroopanlaajuisesti. Aurora Powertrains päästi koeajamaan sähkömoottorikelkkaansa. Hieno peliliike yritykseltä, eivät yritä myydä toistaiseksi pienellä sarjalla kalliiksi tulevaa kelkkaansa väkisin, vaan tekevät toistaiseksi tehtävällä tuotannolla turistisafareita. Autoklinikan aloituksesta Teslan valtuuttamana huoltona kerrottiin, osa huolloista onnistuu jo muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Teslalla oli koko päivä aivan täynnä koeajoja sekä X:llä että S:llä.[/caption]

Tesla itse ajatti koeajoja kahdella autolla, Model X ja S, ja taisivat olla tyytyväisiä, koska koeajolista oli täynnä myöhään iltaan asti.

Esitellään auton siirtämistä kännykällä.

Etelässä Model X alkaa olla jo tuttu, mutta Lapissa on vielä ollut harvinaisuus. Siksikin katsojia pyöri paljon. Model X -jouluvaloesitystä vedettiin monta kertaa päivän aikana ja yritettiin synkronoida useampaa autoa samaan aikaan.

Sähkökelkalla ajoi moni koeajon, aivan hiljainen, voi jutella kyydissä mukavasti

Sähkökelkka on upea juttu, ei muuta ääntä kuin mitä tela lunta vasten vähän kohisee. Pienessä sarjassa komponenttien hinta on vielä kova, eli kelkan hinnaksi tulee tällä hetkellä moninkertainen tavalliseen kelkkaan verrattuna. Voisi se silti mennä hetikin kaupaksi niille innokkaille, jotka lähtisivät mukaan samalla idealla kuin alkuvaiheen Teslojen ostajat: uutta tekniikkaa tukemaan ja samalla saa käyttöönsä jotain harvinaista ja aikaansa edellä olevaa.

BMW i3-koeajolla

Itse kokeilin BMW:n i3:a. Ehkä en siitä kommentoi sen enempää, koska raskaaseen neliveto-Model X:ään tottuneelle oli vähän kiikkerän tuntuinen näillä jäisillä teillä. Mutta ei epäilystäkään, että ennen mitään perinneautoja tietty tämän ottaisin tähänkin keliin.

Vastaa