Tokion paikallista nykykulttuuria

Japanin muuntumista perinteisestä moderniksi kuvaava animaatio

Emme ole kovin myöhään iltaisin olleet kaupungilla, koska yleensä haluamme aamuisin olla aikaisin liikkeellä ja nähtävyyksissä, mutta nyt voi vähän totutella myöhäisempään rytmiin kohti Suomea ja kaupungin nähtävyydet eivät vaadi aikaista matkustamista. Pimeän tullen täällä on kaupungintalolla godzilla-elokuvien 70-vuotisjuhlan kunniaksi isoja projektioita talon seinään. Niitä näytetään 19.30 alkaen, ja mentiin katsomaan ensimmäistä lauantai-iltana. Kiva seurata paikallisia ja turisteja kerääntymässä katsomaan sitä. Ensimmäinen esitys koostui godzilla tuhoaa kaupungintalon -elokuvasta, Japanin historian nykyaikaan liittävästä koosteesta ja graafisista esityksistä. Myöhempiä näytöksiä emme jaksaneet odottaa.

Godzilla repimässä kaupungintaloa
Jotkut ovat leiriytyneet huolella esityksiä katsomaan.
Odottamassa esitystä. Kaupungin työntekijät promoavat jotain juhlaviikkoa ja jakoivat istuma-alustoja. Tosin tämä tori kaupungintalon edessä oli niin puhdas, että siltä olisi voinut syödä.

Syömässä lauantaina käytiin ennen esityksiä siinä lähellä Shinjukun asemalla. Vegaaniset ramenit olivat yhdessä kioskissa ruokailualuetta. Vähän rauhaton paikka tuollainen ruokailualue, mutta ramenit olivat hyviä, hyvin maustettuja. Joskus vegaaninen ruoka Japanissa tarkoittaa samalla buddhalaiseen tyyliin ilman ”viittä voimakasmakuista juurta” joiden maku on liian voimakas ja viettelevä. Silloin esimerkiksi sipuli ja valkosipuli puuttuvat. Tässä Food Hall Blast!issa Plant based Tokyossa niitä oli käytetty hyvin. Vain pieni keitto oli aika maustamaton.

Lauantai ja sunnuntai ollaan myös kierrelty tavarataloissa ja muissa kaupoissa. Maailman isoin Hello Kitty -tuotteita myyvä kauppa ja japanilaisten veitsien liikkeitä. Mietinnässä on vihannesten leikkaamiseen sopiva erityisen ohut ja pitkähkö kokkiveitsi-tyylinen veitsi parhaassa mahdollisessa laadussa ja ehkä erikoisuutena toispuoleisella teroituksella vihanneksiin soveltuva veitsi, mutta sen suhteen on vielä vähän epävarmuutta kannattaako. Jääkö painavahko veitsi, joka on hyvin vaikea teroittaa, käyttämättä kuitenkin.

Kävelykaduksi muutettu katu Ginzassa täyttyy heti ihmisistä. Ihmisiä on vaan .. joka .. puolella .. paljon .. Tavaratalot ovat aivan tupaten täynnä, junat täynnä, asemat täynnä..
Jotain elokuvan kuvauksia hotellin lähellä. Bussilastillinen länsimaisten näköisiä ihmisiä, mutta paikallinen kuvausryhmä.
Shinjukussa on jonkinlainen sekava puhelin-kamera-kauppakujien alue.

Sunnuntaina menimme Harajukun alueelle, jossa Takashita-katu oli kuin yhtä kirpparia ja myös laadukkaampien käytettyjen asioiden liikettä. Sen lähellä oli sitten taas yksi Tokion isoista kauppakaduista.

Joku bändi vanhalla temppelialueelle johtavalla sillalla.
Piilokuva, löydä meidät
Ei ostettu, ihmeteltiin paikallisten tyyliä
Uusimmissa kauppakeskuksissa leikitellään arkkitehtuurilla ja puistot katolla löytyvät useammistakin.
Tuttujakin merkkejä

Toinen paikka oli Akihabara, siellä myös oli suljettu iso katu liikenteeltä, koska väkeä sunnuntaisin on liikkeellä paljon. Melkein joka rakennuksessa on joku 7-kerroksinen pelihalli.

Akihabara ja kävelykaduksi suljettu pääväylä.
Joku keräilykorttiturnauksen loppuottelu.

Päivällisravintola oli 8ablish, taidokasta ruokaa. Pääruoasta unohtui ottaa kuva, toinen oli bowl riisistä ja vihanneksista ja toinen oli soijarouhebolognese, pennepasta.

Vastaa