Himeji

Nyt tultiin pitkä matka takaisinpäin itään Himejin linnalle. Googlen antamat junat toimivat juuri niin kuin pitikin. Illalla kun olimme nukahtaneet jo yhdeksän aikoihin, niin heräsimme vieläpä ennen kellojen soittoa ennen neljää. Paikallisjunat lonksuttelivat vuoristossa pikku hiljaa, ja junassa oli vielä pienet unet ottavia töihin Kumamotoon meneviä paikallisia. Jotenkin kello 7.19 sieltä lähtevä luotijuna ei ehkä kuulunut meidän lippuumme, emmekä saanet paikkalippua ostettua, mutta emme nyt ole tästä ihan varmoja. Japan rail pass -lipulla pääsi kuitenkin porteista sisään ja istuimme paikkaliputtomassa vaunussa (vaunut 1-3 yleensä). En murehdi asiaa sen enempää. 9.52 oltiin jo Himejissä. Jätettiin reput asemalle ja linnalle oli vain kävelymatka.

Junissa toimii ilmainen wifi, joka tosin pätkäisee yleensä hetkeksi asemalle tullessa tai sieltä lähtiessä. Mutta jotain pystyy silti tekemään siinäkin. Uskoisin sen toimivan paremmin kuin mobiilidata, tosin sekin nyt näyttää toimivan.

5.25 junaa odottamassa Asossa
Ensimmäinen näkymä linnasta kauempaa.
Ensimmäinen osa linnasta oli muuria pitkin kulkeva käytävä ja sen varrella olevat huoneet. Kengät otetaan täällä pussiin mukaan, kun mennään sisään.
Koko linna on täynnä kylttejä, että muista juoda! Ei huono ohje kuumana päivänä turistille.
Päälinna päästiin myös menemään joka puolelle alhaalta ylös!
Huipulla vielä alttari.
Asetelineitä. Päärakennus on kai ollut pääasiassa asevarasto ja arvotavaroiden varasto.
Koko rakennus on puurakennus, rapattuna.
Kaikki puurakenteet ovat kyllä hienoja.
Näitä kukkivia puita ei ole uskoa silmillään.
Toisena kohteena samalla lipulla linnanherran puutarha.
Nagoyan ostoskatuja.
Auringonlasku 40 kerroksesta.

Päivä oli ollut hyvin hyvin pitkä, emmekä halunneet kävellä yhtään enempää vain pettyäksemme siihen, että johonkin vegaaniravintolaan ei mahdu tai että muun ravintolan vaihtoehdot ovat surkeita. Jossain vaiheessa joka tapauksessa oli tarkoitus kokeilla, pystyisikö ravintola, jossa olettaisi olevan erinomaisen palvelun, muokkaamaan ruokiaan vegaanisiksi. Marriott oli hyvin palvelualtis, jonkin aikaa kävi suihkintaa edes takaisin keittiöön, ja lopputulos oli, että pasta oli jo vegaaninen ja margarita-pizza pystytään tekemään vegaanisena vain juusto pois jättämällä. Näitä siis alle ja sitten marketin pakatut salaatit ja säilykkeitä päälle.

Hotellin valikoima vegaanille.

Vastaa