Tulivuoria

Mt Aso on itse asiassa valtava tulivuoren caldera, romahtanut tulivuori, jonka sisällä on useita kaupunkeja ja maanviljelystä. Ja sen keskellä on uusia huippuja ja kraatereita. Niillä on sen verran aktiivisuutta, että joinain aikoina on pysyttävä 1 km päässä aktiivisesta kraaterista, kuten juuri nyt. Nousevat kaasut kulkevat kraaterin reunojen päällä, niin sinne reunalle ei siis päässyt. Asia korjattiin ottamalla 7 minuutin helikopterilento.

5.53 lähdettiin Beppusta, ja vaihto hetkeä myöhemmin Oitassa bussiin.
Rinkat eli kaikki mitä matkalla tarvitaan.
Lakisääteinen 25 minuutin tauko bussimatkalla.
Ason asemalla jokaisen lampun päällä ja joidenkin tukipalkkien päällä pesimme me.
Paikallisbussi kraatereille nyt ei sitten vienyt kraatereille, kun ei pääse. Kävelimme välimatkat siellä ylhäällä, kun bussit kulkevat harvoin.
Tulivuorimuseon näköalatasanteelta ensimmäinen näkymä kraaterille.
Kopteri pelastaa päivän.
Kiipesimme viereiselle vain 4000 vuotta vanhalle huipulle.
Kukkia.
Kun siellä viereisellä huipulla katseltiin, että nyt tuota kaasua tulee vähän enemmän, niin lähdettiin sitten vähän nopeammin alas. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Tämä polku on nimittäin varoitustasossa 3 suljettu. Nyt varoitus oli vain 2-tasossa.
Alas kipitetään.
Nämä puut ovat minun mielestäni vähän niinkuin punapuun ja katajan välimuoto.. joskus jaksan katsoa mitä lajia..
Tänään ei edes yritetty etsiä täältä Asosta mitään ravintolaa, jossa olisi mitään vegaanista, vaan etsittiin hyvä ruokakauppa.

Huomenna on yhtä aikainen herätys, puoli viiden maissa, koska lähdemme 5.25 junalla kohti Himejin linnaa. Se kun on nähty, mennään vielä yöksi (kahdeksi) Nagaoon. Sieltä pitäisi käydä maaseudummalla nähtävyyksissä.

Vastaa