Hakoneen

Maanantai oli hyvin rauhallinen siirtymäpäivä Nagoyasta Hakoneen, ja siellä Goraan. Gora valittiin hotellin paikaksi, koska siitä lähtee köysirata tulivuoren huipuille ja näyttää siltä, että tässä on myös ravintoloita, joissa voi olla jotain syötäväksi kelpaavaakin. Matka tehtiin noin tunnin kestävällä, Nagoyan ja Odawaran välin pysähtymättä kulkevalla luotijunalla. Odawarasta sitten lopuksi jyrkästi nousevalla junalla – parhaimmillaan 8 % nousu.

Ainoa, mitä tänään tehtiin, oli käytiin Goran puistossa. Se oli suunnilleen isoin kukkaloisto matkan aikana, vanha iso himalajansetri – ehkä toiseksi isoin puu matkan aikana – ja myös isoin bonsai-puu. Ruokaa tosiaan löytyi pubiravintolasta yksi pizza – ehkä vähän köykäinen proteiinipuolelta ja pienenpuoleinen, mutta edes jotain.

Goran puistossa
Nagonessa laiturilla aurinkoinen hetki junaa odotellessa.
Himalajansetri, tuotu tänne Britanniasta noin vuonna 1915.
Hotellihuone omalla onsenilla.
Gorassa on isoja korkeuseroja, ihan jokilaaksoon vuoren rinteille rakennettu paikka.
Pizza, vegaaninen, just sen näköinen kuin nämä ’vegaanivaihtoehdot’ yleensä ovat.

Vastaa