Saksan läpi, päivä 3

Onhan sitä Saksassa nähtävää joka paikassa, mutta nyt oli tarkoitus mennä suoraan tälle matkalle mietittyihin kohteisiin etelässä. Kaikkea ei vaan voi nähdä yhdellä matkalla. Toinen valmiiksi varatuista hotelleista oli lähellä Dachaun keskitysleiriä. Me haluamme mennä turistikohteisiin aamupäivällä ja mieluiten heti, kun ne aukeavat, että voidaan käydä ne läpi omassa tahdissa ilman väentungosta ja jonoja, ja lähellä olevasta hotellista se onnistuu kivasti. Joten aika tarkkaan 800 kilometrin päivämatka odotettavissa.

Matkanopeudet vaihtelivat ruuhkien ja tietöiden mukaan. Alkumatkasta pohjoisessa oli aika paljon liikennettä, vaikka aikaisin oltiin liikkeellä, ei paljoa yli 150 km/h menty. Toinen legi, 227 km mittainen Rhüdenistä keskivaiheilla oli aika mutkaisia Speicherziin asti, harvemmin pääsi edes samaan. Speichertzin laturi muuten ei näy Teslan webisivujen kartalla, ja näytti vähän rakennustyömaalta, olisikohan ihan uusi? Auton navista se löytyi ja virtaa antoi kuitenkin. Loppumatka olikin suorempaa tietä ja vähemmän liikennettä, eli 150-180 oli mukava matkanopeus.

Ihmeen pieni kulutus näilläkin nopeuksilla ja nykivällä liikenteellä, 212 Wh/km tuli tämän 817 kilometrin keskiarvoksi.

Hiihtoputkipaikka Bisbingen
Bisbingenin hiihtoputkessa on valtavat ravintolat
Tämä superi oli hieman rakennustyömaa, mutta antoi sähköä
Oikealta gasthausin vierestä kulki reitti, vähän aikaa ihmettelin mistä sinne pääsee.
Joillain supereilla pitää hetki miettiä miten päin niille ajetaan. Tässä nokka edellä pitää ajaa ruutuun, jotta takana laturi jää oikealle kohdalle.
Samassa paikassa oli muutakin pikalatausta, Chademo ja CCS. Ei jääty tutkimaan.
Artesaanihotelli-linna Blumenthal oli jonkinlainen hippi/hipsterikommuuni samalla.

Suunnittelu: Aikanaan reissua suunnitellessa yksi vilkaisu Euroopan superlaturikarttaan riittää: niitä on todella tiheässä. Kun edetään pääteitä, kuten tällä matkalla suunnilleen koko matka moottoritietä A7, niin sellaisten varrella niitä on tiheässä.

Valmistelu: Ei valmistelua kun ei otettu hotellistakaan latausta, akku oli 73 prosentissa lähtiessä.

Lopputulos: Autoon istuessa laitoin naviin päätepisteen, ja sitten katselin siitä A7:n varrelta pari lähintä laturia. Ensimmäinen on aika lähellä, joten tarkistin mitä navi arvioi toiselle kulutukseksi. Se sanoi, että 5 % jäljellä, joka voi olla rankemmalla motariajolla ja vastatuulella liian vähän marginaalia. Joten suunniteltiin, että käydään vessassa ekalla laturilla ja sitten kahvi seuraavalla. Bisbingenin laturi on varmaan useille Travemündestä lähteville matkaajille tuttu, siellä me taisimme viimeksikin kaksi vuotta sitten pysähtyä. Tosiaan vain vessatauko, mutta silti lataus lisääntyi 41->63%. Seuraavakin laturi, Rhüden, taisi olla tuttu tai sitten ne vaan näyttää kaikki samalta. Otettiin kahvia ja limua, ja minä korjasin SSD-aseman formatointia, ja ennen kuin se oli valmis olisi pitänyt lähteä, lataus yli 80 % ja tehoa menossa enää 53 kW. Mehut huiviin ja matkaan. Seuraavalle arvoin reitin varrelta 227 km päästä satunnaisen laturin, joka oli muutaman kilometrin päässä tiestä ihme pikkukylässä. Siellä ei ollut kuin Gasthaus, kun vähän olisi odottanut jotain kauppaa. Pitäisi ehkä vähän valita palveluiden mukaan näitä latureita. Käveltiin vähän jalkoja suoraksi, alkoi jo painaa matka. Gasthausissa soodavedet ja matkaan. Prosentteja oli jo yli tarpeen. Valitsin loppumatkasta puolivälistä jonkun laturin 187 km päästä, siellä kirjoitin edellisen blogin valmiiksi. No siinä tuhrautui aikaa että lataus oli jo loppunut 90 % rajaan. Taas pitkäksi pysähdys. Perillä hotellissa 155 km jälkeen 40 % ja kun kysyttiin latausta, löytyi tästä artesaanikommuunilinnahotellista voimavirtapistorasia ja lataukselle varattu pysäköintiruutu.

Vastaa