Rodos

Elokuun alussa lyhyen aikaa oli mahdollista käydä pakettimatkalla Kreikassa lomalla. Olimme odottaneet ja kärkkyneet koska yleensäkään mikään matka lämpimään olisi mahdollista. Ensin oli suunnitelmissa Espanja, mutta siellä koronatartuntojen määrä alkoi kasvaa ja karanteeni olisi ollut tarpeen kotiin tullessa. Kreikan lomakohteisiin alkoivat pakettimatkat ja saarilla tartunnat olivat harvinaisia (paljon harvinaisempia kuin Suomessa ja varsinkin Helsingissä), joten otimme matkan.

Kreikan koronatilanne oli keväällä huomattavasti parempi kuin Suomen ja se on edelleen kokonaistilastoissa huomattavasti parempi kuin Suomen. Suurissa kaupungeissa ovat lähteneet tartunnat etenemään.

Henkilökunta ei saanut antaa muistilappuja asiakkaille.

Koronan vastaiset toimet olivat jo elokuussa kovemmat kuin Suomessa, kaupoissa on pakolliset kasvosuojaimet, hotellin henkilökunnalla on pleksit tai kasvosuojaimet.

Vegaaneille oli nouto/annostelupöydissä ruokaa kyllä, mutta ei ihan niin hyvää valikoimaa kuin olisimme toivoneet.
Jokaisesta ruoasta piti kysyä mitä sen valmistamiseen oli käytetty – voita saattoi olla missä vaan. Meille kyllä tehtiin sitten pastaa ilman voita tilauksesta.

Ruokailussa enemmän etäisyyttä ja noutopöytä on muutettu annostelupöydäksi. Kuntosalilla oli sallittu yksi huonekunta kerrallaan. Hissiä käyttää yksi huonekunta kerrallaan, portaat ovat kätevämmät.

Häät ulkoilmassa, erillään muista vieraista ja muutenkin ulkona riskittömämmät.

Vähemmän tapasimme ihmisiä ja paremmin olimme suojattuja kuin Helsinkiläisessä ruokakaupassa. Helsingin ja muiden kaupunkien yöelämästä puhumattakaan. Lentomatkalla ei kuulunut niiskauksen niiskausta kun hiljaa maskeissamme matkustimme. Mielestäni on vastuullista ja velvollisuus synnyttää uuden normaalin turvalliset tavat matkustaa.

Harva hotelli oli auki, ehkä joka neljäs.
Hyvä snorkkelointipaikka Kalitheassa melko tyhjänä.

Vain neljännes suurista hotelleista näytti olevan tuolla Falirakin rannoilla auki, suurin osa kaupoista kiinni. Turistien katoaminen on jättänyt karua jälkeä.

Jonkun verran värikkäämpiäkin kaloja.
Pohjassa on muutakin elämää, jotain matoja.
Syvyyttä näissä rantavesissä on 6-10 metriä.
Kalaparvia jahtaamassa.
Tätäkö parvea jahtasin edellisessä kuvassa?

Meidän jälkeemme aika nopeasti taas peruutettiin suomalaistenkin matkat. Mielestäni se on ollut virhe, parhaiten Euroopan taloutta saadaan pelastettua tarkemmalla kuin maakohtaisella tarkastelulla matkustusohjeissa. Tärkeämpää, kuin mihin maahan matkustetaan, on mille alueelle siellä mennään ja mitä siellä tehdään.

Vastaa