Antilooppikanjoni

Ainoa matkan varrelle varattu nähtävyysretki oli Antiloopikanjoniin – sekä ylempi että alempi kanjoni. Ne ovat yksityisomistuksessa ja niihin ei pääse ilman opasta, ja jotta ei tarvitsisi ainakaan odotella, niin tehtiin varaus etukäteen.

Koronan aikana kanjonien omistaja rakensi kojujen tilalle rakennukset toiminnalleen.

Alemman kanjonin opasoperaattorit ovat kahden navajosisaruksen omistuksessa, ja oppaat ja työntekijät ovat paikallisia navajoja. Kanjonit vaativat ylläpitoa myös – tulvia voi olla vuodessa kymmenkuntakin tai sitten ei yhtään. Pienempi tulva voi tuoda kymmeniä senttejä hiekkaa kanjoneihin ja sitten iso tulva voi viedä pari metriä pois. Oppaat tekevät tällaisten tulvien jälkeen paljon töitä, esimerkiksi poistavat vettä tai pudottavat hiekkaa kanjoniin, jotta siellä olisi lattia jolla voi kävellä.

Tässä merihevonen alemmassa kanjonissa.
Alemmasta kanjonista kavuttiin ylös lopulta aika kapeasta paikasta.
Ylempään kanjoniin pääsi tulvavesiuomaa pitkin autojen lavalla.
Oppaat näyttivät molemmista kanjoneista kaikki parhaat paikat ottaa kuvia. Tämä sydän on ylemmässä kanjonissa
Joka paikassa tulee vastaan avaria upeita näkymiä.

Kanjonien katselu oli aamupäivällä jo tehty, joten nyt katsotaan vielä mitä muuta käydään katsomassa täällä, tänään ja huomenna.

Vastaa