Puita, puita, puita

Maailman vanhinta puuta etsimässä

Vähän pelottava patikointi, lämpötila 3 astetta, lunta ja rakeita. Oli kyllä mahtavia maisemia

Kuollutta puuta täällä on parhaimmillaan 11000 vuoden takaa ja eläviä vajaa 5000 vuotta vanhoja.
Vanhaa lunta on vielä jäljellä. Varsinaisesti kausi tällä reitillä alkaakin vasta 14.6. kun visitor center aukeaa.
Onneksi lunta alkoi sataa vasta reitin loppuvaiheessa. Ei olisi ehkä lähdetty neljän mailin vaellukselle jos alussa olisi ollut jo tällaista.
Lopulta lunta, pääasiassa lumijyväsiä, oli satanut sen verran, että tie alas oli loskassa. Pikkasen varovasti sitten tultiin kesärenkailla vuorta alas..
Alas tullessa Sierra Nevada levittäytyy eteen.

Matka näihin maisemiin alkoi 85 % akulla, ja ensimmäisellä superilla oltiin 40 % pienemmällä. Eli ilman latausta Death Valleyssäkin oltaisiin päästy yli, varsinkin jos olisi yöllä jätetty sentry pois päältä. Sentry ja auton viilennys yöllä vei 5 %. Lähimmällä superilla pysähdyttiin kahvin takia vaikka seuraavalle olisi suoraan voitu mennä.

Päivän lopuksi saavuttiin Mammoth Lakelle Sierra Nevadan juurelle, ja siellä The Westin Monache resortissa ravintolassa oli hyvä valikoima veganisoitavia vegetaarisia annoksia. Beyond-pihvi ilman sämpylää, tabouleh ja erilaisia salaatteja otettiin. Oltiin kyllä päivästä aika loppu, patikointi 3 kilometrin korkeudessa oli loppujen lopuksi aika rankkaa ja tämä 40 asteen lämpötilan lasku vuorokaudessa iso muutos. Eilen siis yli 40˚C, aamulla vielä lähtiessä Death Valleystä 32˚C näytti auto.

Vastaa