Kohti ennakoivaa moottorihuoltoa

Vanhemmissa Model S:issä on sähkömoottorin jäähdytysnestekierto sellainen, että se aikaa myöten kuulemma vääjäämättä alkaa vuotamaan. Uudemmissa ei jäähdytysnestettä enää kulje roottorin napaan, jonka tiivistys kai on aika mahdotonta luotettavasti. Nyt kun mittarissa on jo 400.000 kilometriä ja tietääkseni ihan alkuperäisellä moottorilla, ja voimansiirron takuu on ollut ummessa jo pari vuotta, niin olisi hyvä tehdä ennakoivasti jotain asialle, ennen kuin joku vuoto aiheuttaa enemmän tuhoa. Voisihan se kestää vielä miljoona kilometriä, mutta eiköhän 2800 € ole näillä kilometreillä ihan sopiva huoltohinta. Ottaen huomioon, että vuosihuoltoja Tesloissa ei ole.

Useampi liike tekee näitä huoltoja. ET-AutoTech on lisäksi kehittänyt osat, joilla tulpataan tarpeeton nestekierto. Vastaavalle kunnostukselle ilman tätä tulppausta sain kyllä halvempiakin hintoja, mutta varasin tuonne nyt ajan, kun tällaista kehitystyötä ovat tehneet.

Oven purkuun taas kerran.

Takakahvankin sain korjattua. Vaihdoin pätkän jäykkää johtoa taipuisampaan, jotta se ei murtuisi taas mikrokytkimen juuresta. Löysin noin 30 vuotta vanhoja johtoja, joiden eriste oli edelleen hyvin pehmeä, eli varmaankaan eivät ole kovettuvaa sorttia. Tästä liikkuva osa johdinta ja kahva toimii taas. Hetki meni, kun taas ovea purki ja kokosi, että sellaista turaamista se oli. Muistiin tähän, että työkalut oven avaamiseen ovat: 10mm holkki ja räikkä, T30 ruuvimeisseli. Maalarinteippiä kahvan suojaukseen ja jotain talttapäistä erilaisten suojusten irroittamiseen ja liittimien irroittamiseen.

Joo pesin auton tämän kuvan ottamisen jälkeen.

Rekisterikilven valojen kanssa on hassua ongelmaa: niihin vaihdetut uudet ledit toimivat, ja ovat kirkkaat, mutta välillä Tesla sammuttelee niitä. En oikein usko, että on kontaktista kiinni. Kun irrottaa ja laittaa takaisin, sammuu tai syttyy toinen valo tai se irrotettu valo. Olisiko niin, että auto miettii virrankulutuksen mukaan, onko valo palanut tai ei, ja tekee jotain hämärää. No jos se tässä oppisi nämä valot, tai sitten täytyy vaihtaa tavalliset polttimot tai jotkut muut ledit siihen. Päivitys: eivät toimi tosiaan, vaihdoin Bilteman 42-2004 tilalle ja näyttäisivät toimivan.

Vien auton katsastukseen ennen moottorihuoltoon viemistä, että jos on alustassa jotain muutakin tekemistä, niin ehkä asian saisi järjestettyä samalla. Siksi näitä pikkujuttuja kuntoon ensin..

J1772-adapteri mukaan kun matkustat USA:ssa!

Muuten tuli taas hyvä mieli, kun jollekin USA:han matkalle lähtevälle voin lainata J1772-adapterin. Mikäs se sitten on? Se on USA:ssa käytettävä adapteri, jolla Teslaa voi ladata muille autoille tarkoitetuista julkisista hidaslatauspisteistä. Joissain hotelleissa laturit ovat juuri tällaisia yleisiä, eivätkä Teslan liittimellä. Tämä ostettiin Las Vegasista Teslan huollosta, $50 hintana, ja tuli käyttöä heti Death Valleyssä muistaakseni. Sitten se on matkannut edes takaisin Atlantin yli, kun oli varmuuden vuoksi Teslaclubin viime lokakuun Kalifornianmatkalla. Sinänsä USA:ssa jokaisen Teslan mukana ostettaessa tulee yksi tällainen, mutta ne ovat yleensä hukassa vuokra-autoista, joten kannattaa olla oma mukana.

Vastaa