Kiotoon

Niitä portteja ja me.

Koska sääennuste näytti sateiselta, niin ajateltiin, että tää Fuji-vuori on nähty ja perjantaina siirrytään Kiotoon. Herättiin rauhaassa ja aamukahvin ja pakkaamisen jälkeen vähän kymmenen jälkeen otettiin taksi lähimmälle järkevälle luotijuna-asemalle. Junaa koko matka käyttäen olisi peruutettu takaisinpäin Tokiota kohti, ja aikaa olisi mennyt ja muutenkin haluttiin tehdä helpommaksi matka ilman montaa vaihtoa.

Kawaguchikosta otettiin taksi Shin-Fuji:n asemalle, kiertäen melkein puolikas ympäri vuorta. Taksikuski valitsi hyvän vuoristotiereitin, ja sen varrella pilvisenä päivänä kuitenkin hetkeksi pilvet väistyi taas meille.
Meidän ensimmäinen luotijunamatkamme Kiotoon.

Hyvä ajoitus, oltiin ehkä puoli tuntia ennen junan lähtöä asemalla. Paikkalipun ostamiseen automaatista 10 minuuttia, kun sen ekaa kertaa tekee. Sitten ostetaan juotavaa kaupasta ja mennään laiturille – ja juna onkin jo saapumassa.

Inari-uori ja sen temppeli oli täynnä pukeutuneita ehkä geisha-harjoittelijoita, mutta myös miehiä perinteisissä asuissa. Tuoreita pariskuntia?

Julkisilla liikkuminen järkevästi on kyllä kovasti aivoja rasittavaa. Ja optimoida liikkuminen niin, että tulee nähtävyydet käytyä. Jätettiin rinkat Kioton päärautatieasemalle, ja jatkettiin Inari-vuorelle portteja katsomaan.

Niitä portteja
Niitä portteja toisesta suunnasta. Niitä oli pitkin vuorta polkujen päällä joka suuntaan. Ei kävelty kaikkia.
Jotain vegaanista löytyi kojuista – paahdettua bataattia sokerilla.
Sateessa etsittiin vanhaa Kiotoa, ja joitain turistikierroksia täynnä olevia katuja löytyi.

Yritettiin etsiä valokuvauksellista vanhaa Kiotoa, mutta ei mentykään tarpeeksi kauaksi. Ehkä vielä sinnepäin mennään uudestaan, en tiedä jaksaako.

Yritimme mennä syömään erinomaisesti meille sopivaan ravintolaan Ain Soph.journey, mutta se on satunnaisina iltoina kiinni. Hotellissa on kuitenkin yksi työntekijöistä vegaani, joten hän on tehnyt kartan ja vielä siihen lisänä oli suositus ramen-paikasta Bassanova Kyoto. Vaikkei se ollutkaan vegaaninen, tilaussysteemissä oli vegaanimenu ja ramenit tosi hyviä.

Hotelliin me aina etsimme jonkin verran lisää salaatia syötäväksi. Ei ole ihan helppoa löytää järkevää ruokakauppaa. Pienet Family Mart -kaupat eivät sisällä paljoa valikoimaa, mutta muutama valmispakattu salaattipussi löytyy.

Täällä olemme jopa 2 yötä, saadaan kokonainen matkustukseton päivä nähtävyyksille vielä huomenna.

Vastaa