Tavaratilan suoja ja jakaja

Model X:n tavaratilan ongelmana on, että saatavilla Teslalta ei ole verkkoa tai väliseinää, jota voisi käyttää, kun 6- tai 7-paikkaisessa versiossa kolmas penkkirivi on laskettuna alas. Toisen rivin istuinten kiiltävät selkänojat ja muutenkin avoin matkustamo eivät toimi hyvin tavaratilan etuseinänä.

Kansainvälisiltä foorumeilta luin vinkin alkusyksystä 2016 koirapeitteistä, ja tästä mallista Amazonista: 4Knines Non-Slip Water Resistant Cargo Cover, extra large. Olen nyt käyttänyt sitä vuoden verran aina, kun laajennan tavaratilan penkit kaatamalla, ja se näyttää aika mukavasti ajavan asiansa. Etuosa pysyy ylhäällä 2. rivin istuinten pääntukien ympärille menevillä hihnoilla. Pituutta on ylimääräistä taaksepäin niin, että peiton voi kääntää tavaroiden päälle suojaksi ja lastauksessa suojata auton takaosaa laskemalla sen reunan ulos.

Tavaroita lastatessa peitteen pituus riittää suojaamaan puskuria tavaroilta – ja tavaroita ja omia housuja likaiselta puskurilta.
Kiinnityslenkit menevät toisen rivin pääntukien ympärille ja pitävät etuosan pystyssä penkkien taustaa vasten
Ylimääräisen peitteen saa käännettyä tavaroiden päälle suojaamaan takaluukkua sisältä päin kolhuilta
Etuosa koirapeitteestä on tyhjän päällä, eli pitää vähän miettiä ettei tähän laita jotain painavaa. Mutta ei tuo ole ollut koskaan ongelma.

Pituutta riittää myös siihen, että peitteen saa lattiaan asti keskirivin istuinten taakse, ja siihen väliin saa kiilattua tavaroita pystyyn.

Peite lattiaan asti laitettuna
Jonkin verran sänkyjä ja Lundiaa

Amazon ei välillä toimittanut tätä Suomeen, mutta näyttää taas olevan mahdollista tilata se: https://www.amazon.com/gp/product/B00NC7D6EK . $228 maksoi rahteineen ja tulleineen vuonna 2016 yhteensä.

Vastaa