Hollannin Teslan huollot

Yksi tarkoitus tämän aika paljon ajetun Teslan ostossa oli osoittaa, että Teslat kestävät. Silloin tietysti kiinnostaa myös korjaushistoria. Koska ostimme tämän auton 256000 kilometriä ajettuna, joudun tukeutumaan myyjän antamiin tietoihin. Niiden tietojen ja CAN-väylästä luettujen tietojen perusteella tämä olisi auton historia tähän mennessä:

2000 km: laturit vaihdettu, pysäköintijarruun muutos (takuu)
10000 km: rengasrikko?
15000 km: latureita korjattu (takuu)
40000 km: Peilien, ikkunoiden, ovien säätöjä (takuu)
80000 km: kahvaa korjattu (takuu)
100000 km: samaa kahvaa korjattu
145000 km: ikkunoiden säätöjä, latausportti vaihdettu, palanut pitkien valojen polttimo vaihdettu
165000 km: samaa kahvaa korjattu
172000 km: toista kahvaa korjattu
185000 km: palanut ajovalon polttimo vaihdettu, kolmas kahva korjattu, jarrutehostimen pumpussa ääni
220000 km: palanut ajovalon polttimo vaihdettu, kuskin oven kolinaa korjattu
235000 km: jarrutehostimen pumpussa ääni, jousitus edestä äänekäs
245000 km: oven ikkunan sovitusta säädetty
250000 km: akkua huollettu tai vaihdettu (takuu)
260000 km: eturenkaiden taaempien alatukivarsien pallonivelet vaihdettu, pesunestepumppu vaihdettu

Akun ja moottorien takuuhan jatkuu rajoittamattomin kilometrein 8 vuoteen asti, eli puolet siitä on jäljellä. Muuten auton takuu on mennyt 80000 km kohdalla umpeen. Tyypillinen vika alkupään Tesloissa, kahvat, on saatu kuntoon tässä autossa pari vuotta sitten jo, eli en odota sen tulevan enää eteen.

Historiasta ei käy ilmi kuinka laajoja korjauksia nämä viat ovat edellyttäneet tai paljonko ne ovat maksaneet. Uskoisin kuitenkin aika vähällä tämänkin auton kanssa on päästy, verrattuna polttomoottoriauton jatkuviin huoltoihin. Normaalia kuluvaa osaa näyttää olevan. Olen hyvin tyytyväinen tähän. Vaikka vasta 9000 km on tullut lisää meillä oston jälkeen, eli kokemus on vielä lyhyt.

Teslan voimalinjan takuu ei edellytä vuosihuoltoja, joten todennäköisesti jätän ainakin vuoden tässä väliin. Jotkut käyttävät määräaikaishuolloissa parin vuoden välein. Säännöllisesti vaihdettavaa liikkuvaa osaa kun autossa ei ole. Pyyhkimen sulat syksyä varten voisi vaihtaa.

Vastaa