Vietnam hämmentää


Jokaisena iltana oli mahtava auringonlasku. Näkymä hotellin parvekkeelta

Hämmentävä paikka tämä Phu Quocin saari Vietnamissa. Tulimme tänne täydelliselle nollauslomalle… Pää on kyllä nollaantunut, mutta tilalle onkin sitten tullut paljon uusia ajatuksia liittyen ympäristöön. No kyllä keittiötäkin on suunniteltu ja luettu kaikenlaista kirjallisuutta (Against Emphaty -kirjaa voin lämpimästi suositella, on monin tavoin radikaali, mutta samalla silmiä avaava kirja).

D-vitamiinitankkausta ja myös B… Valittavina Tiger tai 333

Hotelli on ylellinen ja keskellä ei mitään

Hotellin uima-allas sopi hengittämättömyysharjoituksiin. Jaakon ennätys nyt sekunnin enemmän, jatkan harjoituksia. Kovalla pinnistyksellä sitten voitto kotiin vähän yli minuutin sukelluksella.
Jokainen auringonlasku oli kaunis
Häät käynnissä

Samaan aikaan toisaalla

Mutta sitten se kolikon toinenen puoli. Täällä hotellin lintukodossa kaikki näyttää kauniilta, puhtaalta ja toimivalta, lähes. Heti muutama sata metriä hotellilta mihin tahansa suuntaan, toinen todellisuus iskee.

Jopa Vinpearl-huvipuiston maailmanpyörä paljasti ylellisen hotellin häpeäpilkun. Jätteet oli vain dumpattu puiston reunamille.

Vinpearl-huvipuisto oli muuten oli todella surrealistinen paikka. Enpä ole aikaisemmin vieraillut huvipuistossa, joka on valtavan isolla alueella, mutta täysin tyhjä.

Hotelli näkyy taustalla

Huvipuiston aikataulussa oli satueläinparaati. Eipä käynyt kateeksi hahmoja, jotka löntystelivät surullisina tyhjillä kaduilla. Lämpöä oli ainakin 34 astetta, ja eläinpuvun sisällä varmaankin tuplasti.

Jaakko ja satueläimet
Tuli testattua taas yksi sähköauto. Radalla ei ollut muita kuin me, eli Jaakko pystyi harjoittelemaan peruutusta ihan vapaasti


Jätteitä oli meressä, tienpientareilla, keskellä kaupunkia, maaseudulla, eli ihan joka paikassa

Perusturistisettiä, temppelit, markkinoita ja snorklailua

Leikittiin kunnon turistejakin muutaman päivänä, temppelit nähty, snorklattu on ja nyt tiedämme, että saaren kaksi perusvientituotetta ovat kalakastike ja pippuri.


Hotellin edustalli oli minikorallisaareke
Temppelissä kassakaapit ihmetyttivät
Kulkuvälineistä yleisin oli mopo tai moottoripyörä
Snorkkelireissulle lähdössä
Eee? Kasa uskontotieteilijän tutkittavana
Illallinen

Vastaa