Merinorsuja

Ennalta suunnitellut luontokohteet ovat nyt loppu, koska alun perinkin meillä oli yksi ylimääräinen päivä ja toisen päivän säästimme, kun emme jääneet päiväksi ja toiseksi yöksi Las Vegasiin paluumatkalla Lake Powellilta. Koko loppumatkaksi, eli kolmeksi yöksi, varasimme Santa Barbarasta hotellin. Se on riittävän lähellä Los Angelesia, että on mukava ajaa lähtöpäivänä kentälle ja sinne oli sopiva ajomatka Fresnosta. Santa Barbara myös näyttää amerikkalaiseksi kaupungiksi keskustaltaan mukavalta, kävelykatu ja muutenkin käveltävissä oleva keskusta.

Merinorsu, välittämässä ei tippaakaan

Liikkeelle lähtiessä Fresnosta katsottiin vähän Teslan näytöltä kartaa, ja Tyynenmeren rannikolta sattui silmään merinorsujen eli norsuhylkeiden eli isohylkeiden katselupaikka. Hah, luontokohteet olivat loppu joten tässä yksi sellainen lisää, ja pelkästä ajopäivästä tulikin kohdepäivä kerralla. Kalifornian ykköskohteita on Tyynenmeren rantaa kulkeva 1-tie joka tapauksessa, ja tämä ei ole merkittävä mutka ollenkaan kohti Santa Barbaraa mennessä. 1-tiehän oli meillä alkuperäisessä suunnitelmassa ajaa läpi, mutta koska se on sortunut viime talvena ja korjataan vasta joulukuuhun mennessä, niin koko tien ajaminen ei onnistu tällä matkalla.

Fresnosta rannikolle oli maataloutta, laidunta, ja suoraa tietä.
Valtameri ja Kalifornian ruosteiset kukkulat.
Surffarit Morro Bayssä.
Hylje eri päin.
Hylje näin päin.
Hylje murisee – se kuului mereltä tosi voimakkaana.
Ei hylje.
Ei myöskään hylje.

Lataukset tähän mennessä on tehty pääosin Teslan superchargereilla. Matkan varrella pysähdytään kauppaan, wc:hen tai ostamaan aamukahvi. Fresnossa vihdoin jaksoin katsoa miten yleisillä Chargepointin latureilla ladataan, kun sellaiset olivat hotellin pihalla. Tein tunnusta, verifioin puhelinnumeroa, syötin luottokorttia, ja sitten piti asentaa sovellus. Mutta vanhaan Androidiin se ei suostukaan asentumaan ja Lulun iPhoneen se ei halua maarajoitusten takia asentua. No sitten vasta tajusin, että tässä suora rfid-luottokorttimaksu onnistuu vain näyttämällä korttia, $1 lisäveloituksella. Sähkön hinta suomalaisittain on hidaslataukseksi tähtitieteellinen, $ 0.45 / kWh, mutta jos nyt tämän verran matkalla. Siis lähtö täydehköllä akulla ja merinorsujen jälkeen wc-pysähdys Santa Mariassa superilla, vaikka sähkö olisi riittänyt Santa Barbaraan asti ja nyt on vielä melkein puolet akusta jäljellä.

Näkymää hotellista.

Vastaa