Katsastus läpi

Kun veropäätökset tulivat ja verot oli maksettu, niin kävin katsastuksessa. Koska edellisestä katsastuksesta Hollannista ei ollut tietoa, piti tehdä täysi kuntotarkastus. Se olikin tarpeen, koska etupyörien taaempien alatukivarsien pallonivelet olivat löysiä. Katsastus ja korjaus kasvattivat tietysti hankintahintaa yli tonnilla, joten siitä uusi laskelma myöhemmin. Mutta väitän edelleen, että auto on suunnilleen Suomen halvin Tesla.

Akun tilasta sellainen päivitys, että nyt täyden akun kapasiteetti näyttää olevan 75,8 kWh, eli 7 % olisi akun heikkenemä. Tämä tukisi sitä arvausta, että osa kennoista tai moduleista on vaihdettu hiljattain, ja niiden heikkeneminen on alussa nopeaa ja akku kalibroituukin tässä vasta.

Kilven vieressä olevat tyhjät reiät jäävät tulevaisuudessa laitettavan teipin alle, kun auto saa kokonaan teippauksen.

Halusin etukilven kiinnityksen tehdä sellaiseksi, että siinä ei olisi vakiona tulevaa liian leveää kilpipohjaa alla. Lopputulos on mielestäni tyylikäs. Niinkuin autokin, paremman näköinen kuin olisi tilatessa uskonut. Edes keulamuovissa olevat reiät kilven vieressä eivät käy silmään nyt, mutta peittoonhan ne on tarkoitus saada.

Klubin kilpipohjissa kilpi kiinnitetään näillä irrotettavilla muovinpaloilla

Kiinnitin kilven Tesla clubin omille pohjille. Näitä pohjia saa kyselemällä klubin tilaisuuksissa.

Vanhanmalliset Teslan nokkamuovi irroitettuna

Kilpipohjan asennusta varten irroitin auton keulassa olevan muovisen ovaalin. Tällainen ovaali nokkapala on vanhemmissa Model S -malleissa. Se irtoaa melko helposti. Konepelti auki, painetaan muovin yläpuolella olevaa reunusta, ja kun muovi pullistuu ulospäin, vedetään reunoista. Kun muovi lähtee irti, pitää irrottaa pysäköintianturien johdot. Niissä on lukitus, jota pitää painaa, että irtoavat.

Nokkamuovin reikiin sopiva taustakappale ruuveille syntyy dremelillä

En halunnut tehdä auton keulamuoviin ylimääräisiä reikiä, joten kiinnitin kilpipohjan muovissa valmiina oleviin reikiin tekemilläni puisilla vastakappaleilla. Vastakappaleihin työstin syvennykset, joilla ne loksahtavat hyvin reikiin, ja porasin reiän ruuville, ettei puukappale halkea.

Nokkamuovissa oleviin koloihin sopivissa kohdissa ei kilvissä ole reikiä, eli ruuvit läpi vaan oikeista kohdista

Jonkin verran mittaamalla sitten reiät oikeisiin kohtiin kilpipohjaan ja ruuvit kiinni.

Vastakappaleet toiselta puolelta

Tulos ei ole kovin hyvän näköinen toiselta puolelta, mutta piiloonhan se menee. Lyhyemmät ruuvit olisivat hyvät myös, mutta eivät osu pahasti mihinkään keulan sisällä.

Vastaa