Ei hätää, sähköauto ei satu

Ei tarvitse pelätä! Kukaan ei käy hakemassa kenenkään autoa pihasta pois. Bensaa ja dieseliä myydään vielä pitkään, vaikka huoltoasemien määrä voikin vähentyä pikku hiljaa. Käytettyjä perinneautoja saa ostettua, vaikka uusien myynti onkin kääntynyt laskuun ja vaikka uusien myynti kiellettäisiin. Mutta paljon ennen sitä sähköautosta tulee vain yksinkertaisesti halvempi ja parempi vaihtoehto, että muita ei haluta enää ostaa. Ja siinä ei ole mitään pelättävää, kukapa ei haluaisi halvempaa ja parempaa autoa. Uskon, että jossain vaiheessa huomataan, että mitään ei tarvitsekaan kieltää, koska uusia polttomoottoriautoja ei enää ole. Eihän hevosiakaan ole kielletty, mutta niitä ei silti ole tieliikenteessä enää montaa.

Model 3 on Forumin alakerrassa

Miten se sitten tapahtuu, että sähköautoista tulee halvempia ja parempia? Ei tarvita mitään taikatemppua tai mullistavaa akkua. Kaikki kehittyy pikku hiljaa, ja vuosi vuodelta kehitys kasaantuu ja lopulta ollaankin kaukana siitä mistä lähdettiin. Automalleja rekoista pakettiautoihin ja jokaiseen makuun ja hintaluokkaan tulee kaikilta valmistajilta. Latauspisteiden määrä lisääntyy ja lopulta aina kun auto on parkissa löytyy sähköä.

Nyt malleja on vähän, niitä ostavat ne, joiden tarpeisiin ne sopivat ja löytyvät oikeasta hintaluokasta. Samalla rahalla sähköautossa saa nyt jo paljon enemmän autoa. Helsingissä Forumissa esillä oleva Tesla Model 3 sopii moneen asiaan, ja vaikka onkin Model S:ää ja X:ää pienempi, on vielä iso auto.

Esimmäiset Model 3:n Eurooppamalli tuli eilen Suomeen, Vantaan Vetokujan liikkeeseen. Kuulemma punainen ja valkoisella sisutuksella. Ensimmäiset asiakkaille Eurooppaan ja Suomeen luovutettavat autot ovat vasta ohittaneet Panaman kanavan, joten tämä on varmaankin tullut jollain lentorahdilla. Sillä aloitetaan koeajot tänään ja niitä jatketaan varmaan pitkin kevättä. Kutsuja koeajoon tiputtelee auton tilanneille ja varanneille pikku hiljaa. Itse sain koeajon lauantaille.

Tässä koeajossa on sellainen juttu, että jos ennen auton ostoa ei ole koeajanut sitä tai muutakaan Teslaa, niin saa 3 kuukautta lisää ilmaista superlatausta, ja auton palauttaminen on helpompaa. Tesla sanoo, että koeajamatta ostetun auton voi palauttaa 3 päivän sisällä, koeajetun 1 päivän sisiällä. Mutta kuluttajansuoja sanoo, että internetistä ostetun tavaran saa palauttaa 14 päivän sisällä, joten onko tuolla Suomessa merkitystä, tiedä sitä. Minä sanoisin, että jos koeajokutsun saa, niin on se kiva juttu kävästä ajolla, muutaman kuukauden lataukset ei paljoa maksa.

1.2.2019 asti Model 3:n tilaukseenkin saa ilmaisen superlatauksen puoleksi vuodeksi tai 9 kuukaudeksi ilmoittamalla jonkun suosituskoodin, vaikka tilaus olisikin jo tehty. Suosituskoodi ja oma varausnumero (RN-alkuinen) lähetetään sähköpostilla osoitteeseen buildmy3EMEA@tesla.com . Minun suosituskoodini on jaakko8123. Jos tilausta ei ole vielä tehty, se onnistuu linkistä http://ts.la/jaakko8123 .

Vastaa