Model 3:n luovutukset alkavat

Voisikohan nyt jo uskoa, että ensi viikolla Suomen ensimmäiset Model 3:t luovutetaan asiakkaille? Meille tuli äsken sähköpostia, että luovutus on ensi viikon torstaina 21.2. kello 14. Muita luovutusaikoja on jo samana päivänä aikaisemmin. Tämä päivämäärä taitaa siis olla ensimmäinen, aikaisemmista ei ole kuulunut tilaajilta.

Kävin koeajamassa Model 3:n tammikuussa.

Talvirenkaat (Nokia R3) otin vanteineen saman tien Teslalta. Hetken mietin, että olisi hankkinut pienemmät tarvikevanteet, 19″ tai 18″, mukavuuden, hiljaisuuden ja pienemmän kulutuksen takia. Performance-malliin sopii Teslan omista vanteista vain isoimmat, 20″, joten olisi pitänyt ottaa joku muu. Mutta toisaalta mitäpä sitä ei kärsisi ulkonäön ja mahdollisesti jääradalla hallittavuuden edestä. Ja nyt ei ollut oikein aikaa säätää.

Huhtikuun jäärata-ajelut Kittilässä tietysti huutaisivat nastoja, mutta niitä en tietenkään ota missään tapauksessa muuhun ajoon. Ehkä saisi väliaikaisesti jostain nastat alle? Toisaalta kitkoilla Model 3:n Track Modella jäärata on myös mielenkiintoista testata.

Tarvikepaineanturit saa ohjelmoitua mille automerkille vain.

Yksi pikku yksityiskohta vanteiden hankkimisessa Tesloihin on, että Teslalta ostettuna paineanturit maksavat aika paljon. Jokaisella rengasliikkeellä on kyllä tarvikeantureita, jotka pystyy ohjelmoimaan eri automerkeille. Jostain syystä kuitenkin Teslan mainitseminen saa aikaan monessa paikassa pakokauhua ja oikeaa ohjelmointia ei välttämättä osata etsiä, tai ohjelmointilaite ei ole päivitetty ajan tasalle uusille automerkeille. Siksi tilasinkin erään tarvikeanturimerkin, Autelin, sensoreita ja ohjelmointilaitteen viime syksynä, kun tarvitsin ne vuoden 2014 Model S:ään. Nyt olen ohjelmoinut useammalle tarvitsijalle Model S:n ja Model 3:n antureita. Neljä Autel 433 MHz MX-sensor -sensoria Amazonista tilattuna maksaa noin 135 €, ja ohjelmoin tällä laitteella ne ilmaiseksi kun vaan tavataan. Muista generoida jokaiselle anturille oma sarjanumero, jotta auto erottaa pyörät toisistaan.

Päivitys: syksyllä 2019 monen vanhemman Model S:n rengaspaineanturit lakkasivat toimimasta, vaikka samat anturit olivat edellisenä talvena käytössä normaalisti. Vuoden 2020 ohjelmistopäivitys on korjannut asian. Nyt anturien resetointi onnistuu valikoista.

Vastaa