Jarruista päivitystä, koukulle käyttöä, sitten Ouluun

Aiemmin kerroin, että tilaukseen olisi tulossa Unplugged Performancen keraamiset jarrulevyt. Nyt kiitos hyvän vinkin onkin tilauksessa Racing Braken sarja, jossa on sekä etu- että takajarruihin levyt ja sopivat osat. Tässä asennuksessa takana käytetään Model S:n jarrusatuloita, jotka on tilattu taas Teslalta. Toivottavasti tulevat ja saadaan asennettua ennen sähköautojen ratapäivää Alastarolla sunnuntaina 27.9.2020.

Olisiko muuten kenelläkään tietoa ajokouluttajista, jotka voisivat opettaa rata-ajoa sähköautoilijoille? Jotain tällaista olisi kiva saada ohjelmaan silloin ratapäivälle.

Suomalaisethan tarvitsevat lähes joka autoon päivittäiseen käyttöön koukun. Me ehkä käytämme koukkua harvemmin, joten piti ihan ottaa kuvia.

X on kyllä iso auto, sitä ei huomaa ilman vertailukohtaa. Mittasuhteet näyttävät pikkuautolta, mutta kaiken mittakaava onkin isompi.

Jotkut pitävät X:n koukun kiinnittämistä vaivana, ja pitävät koukun paikallaan koko ajan. Tuossa on pienet kikat, jotka pitää ohjekirjasta lukea. Mielestäni ei iso homma ja mielelläni pidän koukun irti ja suojamuovin paikallaan estämässä kaiken kuran menemästä puskurin sisään.

Matkan varrella kiinnityksen tarkistus.

Matkan varrella uudenmaan pikkuteillä tuli joku vastaan jo kaukaa torvea soittaen – en usko hänen pahastuneen mistään, vaan olisiko ollut joku tuttu – en ehtinyt yrittää tunnistaa – tai muuten vain oli innoissaan X:n näkemisestä. Monenlaisia reaktioita näkee.

Perillä, kaikki mukana.

Eilen lähdettiin viikonlopuksi Oulun Teslaclub-kokoontumiseen. Lulunkin mielestä meni hyvin, vaihdoimme kuskia aina laturilla, niin se rytmitti ajoa ja lepoa. Normaali nelostiereitti muuten, mutta koukkasimme Tampereen kautta, eli ensimmäinen pysähdys ja vaihto pidettiinkin Akaalla.

Matkalla Ouluun Pyhäjärvellä

Monella Teslan superipaikalla on jokunen laturi rikki ollut jo pidempään. Toivottavasti korjausta niillekin saadaan, koska paikat alkavat olla kovassa käytössä. Mekin Äänekoskella jonotimme kymmenisen minuuttia. Onneksi Teslan tolppia on monta aina samassa paikassa.

Nyt menemme muiden kuskien kanssa päivälliselle Oulun Toripoliisiin!

Vastaa